26 Ekim 2010 Salı

Buyurun Şenlik Foto Videosu

Şenlik anında çekilen fotoğraflardan oluşan videoya aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşabilrsiniz.
Fotoğraflar için Barış Yaşbala'ya tekrar teşekkürler.

http://www.istanbul2010.org/IST-VIDEO/index.htm?video=GP_787085

12 Ekim 2010 Salı

Rumelikavağı Şenlendi



Mahalle sakinlerinin gönüllü olarak kültür başkenti sürecine aktif katılımlarını sağlamak amacıyla Gönüllü Programı tarafından yürütülen Mahalle Şenliklerinin ikincisi geçtiğimiz hafta Rumelikavağı’nda gerçekleşti.

Temmuz ayından itibaren şenliğe gönüllü katkı sunmak isteyen mahalle sakinleri ve yerel kurumların her hafta düzenli olarak bir araya gelmesiyle planlanan Şenlik, mahalle sakinlerinin büyük çoğunluğunun Doğu Karadeniz göçmeni olması nedeniyle Karadeniz kültürü etrafında şekillendi. Belediye başkanı Şükrü Genç’in katılımı ve Vehbi Koç Lisesi Bando takımının eşliğindeki yürüyüşle 2 ekim’de başlayan Rumelikavağı Mahalle Şenliği; iki gün boyunca geziler, geleneksel Karadeniz yemekleri, balık ızgara, gösteriler, belgeseller, söyleşiler, atölye çalışmaları, miniklerin futbol maçları, panel ve konserler eşliğinde 3 Ekim gecesine kadar devam etti.

Mahalle Şenlikleri
Gönüllü Programı, mahalle şenlikleri kapsamında bir yandan İstanbul’un eski mahallelerindeki birlikte yaşam örneklerini İstanbullularla paylaşırken; bir yandan ise mahalle sakinlerinin yerel yönetimlere katılım süreçlerini güçlendirmeyi amaçlamakta.

Mahalle Şenlikleriyle ilgili detaylı bilgi için
http://rumelikavagisenligi.blogspot.com
http://kadirgasenligi.blogspot.com